SV Drechtstreek

Inleiding

Wat is W.S. Drechtstreek? Een windsurfvereniging in het district Z.H. en is bij het Watersportverbond aangesloten, die op hun beurt weer de belangen en licenties van regionale en landelijke wedstrijden verzorgt. Dat houdt in dat als jullie hoger op willen komen en buiten de vereniging wedstrijden willen gaan varen, of zoals je in vele surfbladen de voorbeelden ziet staan, je in het bezit moet zijn van een startlicentie om deel te mogen nemen. W.S. Drechtstreek is dus voor jullie lid van dit verbond.

 

Wat doet W.S. Drechtstreek?

Deze vereniging gaat naar de regionale (in district Z.H.) en nationale vergaderingenom op de hoogte te blijven van wat er bij het watersportverbond en binnen de rest van de wedstrijdsurfwereld gebeurd. Op de jaarlijkse vergaderingen kunnen wij mee beslissen over de plannen die er zijn voor de toekomst. Dit koppelen wij terug naar Windkracht zo blijft iedereen op de hoogte van de nieuwste veranderingen in de windsurfsport. Op de vereniging ligt altijd een watersportverbond infomap die voor iedereen in te lezen is. Zo ook ligt daar een witte map met “nieuwsbrief voor aangesloten verenigingen en erkende klassenorganisatie”, hierin staat het nieuws wat hierboven is uitgelegd.

 

Wie is Drechtstreek

In het bestuur zitten zo als jullie kunnen lezen meestal op pagina 2 van het clubblad Cees de Keizer als secretaris/penningmeester die gelijk in Windkracht als bestuurslid fungeert, en Jaap Nispeling als voorzitter, instructeur-trainer en het plankenonderhoud verzorgd. Daarbij loopt hij al een aantal jaren mee in de meest voorkomende wedstrijden en gaat naar alle regiovergadering die voor ons van belang zijn, koppelt belangrijke informatie in een vergadering van bestuursvergadering van Windkracht, of per info op het bord in het clubhuis of in een envelop in de bus waarna er actie kan worden ondernomen, of de leden op de hoogte gebracht kunnen worden.

Licenties:

Om een licentie aan te kunnen vragen, moet je lid zijn van een vereniging die is aangesloten bij het watersport verbond. Drechtstreek is zo’n vereniging. Je kan je aanmelden door een mailtje te sturen naar Jaap Nispeling (link=mailadres).

Wanneer je je hebt aangemeld bij drechtstreek, zal je een KNWV lidmaatschapsnummer krijgen.

Vervolgens zal je een licentie kunnen aanvragen bij het KNWV door middel van een aanmeldingsformulier. Op de website van het KNWV staat dit formulier en staat uitgelegd hoe je dit doet: http://www.watersportverbond.nl/surfen/Content.aspx?sid=4&cid=85&mid=&mnu=168

 

 

1 Aanmelden voor drechtstreek bij Jaap Nispeling (link=mailadres)

2 KNWV lidmaatschapsnummer ontvangen van Jaap Nispeling

3 Daarna aanmelden bij het KNWV (link=http://www.watersportverbond.nl/surfen/Content.aspx?sid=4&cid=85&mid=&mnu=168)

 

 

Links:

Er zijn verschillende organisaties en bijbehorende websites op het gebied van wedstrijdsurfen.

 

Link: http://www.watersportverbond.nl/surfen/Content.aspx?sid=4&cid=62&mid=&mnu=128

 

Het KNWV (Koninklijk Nederlands WatersportVerbond) is de overkoepelende organisatie voor verschillende watersporten, waaronder ook windsurfen en kitesurfen. Het watersportverbond traint en steunt de Olympische klasse (RS:X) en steunt de wedstrijden die in Nederland worden georganiseerd. Tevens houd het watersportverbond de wedstrijdlicenties bij. Iedereen die aan wedstrijden mee wil doen (vanaf regionale wedstrijden tot internationaal), zal een licenties moeten hebben, zodat elke persoon een ander nummer heeft en het recht heeft om mee te mogen doen aan de wedstrijden.

Op de website zal je diverse informatie en nieuws vinden.

 

Link: http://www.wedstrijdsurfen.nl/

 

Het NVW (Nederlandse Vereniging van Wedstrijdsurfers) behartigt de belangen van de wedstrijdsurfers in Nederland en organiseert de Nationale wedstrijden, ze hebben een eigen boot om de veiligheid van de deelnemers tijdens de wedstrijd te garanderen. Vele vrijwilligers zetten zich voor en achter de schermen voor het NVW (en dus voor de wedstrijdsurfers) in.

Op de website zal je wedstrijd verslagen/uitslagen, klasse-informatie en ook de wedstrijdjaarkalender vinden.

 

Link: http://www.hollandwindsurfing.nl/

 

De Holland Windsurfing organiseert al jaren met veel succes de zogenoemde B-serie. Deze wedstrijdserie wordt binnen zuid holland, en soms daar net buiten, georganiseerd voor de raceboard klasse. Hieronder vallen onder andere de ‘oude’ raceboards zoals de Mistral One Design, de nieuwe Olympische klasse RS:X en het nieuwe Jeugdboard BIC Techno One Design. Deze wedstrijd serie is laagdrempelig en dus een goede opstap voor iedereen die aan wedstrijdsurfen wil beginnen. Met name voor de jeugd is dit een zeer leerzame opstap.

 

Link: http://www.technotalents.nl/

 

Techno-talents brengt je de laatste nieuwtjes, tips, trucs en ontwikkelingen over het wedstrijdsurfen binnen de Bic Techno 293 jeugdklasse voor jonge wedstrijdsurfers in Nederland. Vanuit deze organisatie worden trainingen en nationale en internationale wedstrijden voor de Bic Techno jeugd georganiseerd.

 

Link: http://www.regiocup.nl/

 

De website van de regiocups vertegenwoordigd verschillende organisaties welke Regionale Wedstrijden organiseren. Nederland is hiervoor opgedeeld in Noord, Midden en Zuid. Er wordt gevaren in de disciplines Slalom en Formula (afhankelijk van de wind) Deze wedstrijd serie is laagdrempelig en dus een goede opstap voor iedereen die aan wedstrijdsurfen wil beginnen, maar al wel goed planerend heen en weer kan komen.

Agenda

Hier vind je een overzicht van kalenderjaar 2018.

1 HWS 8 apr SC Ter Aar
2 HWS 15 apr WSV Almere Centraal
3 HWS 21 mei PZV Amsterdam Windsurfing (2de Pinksterdag)
4 HWS 27 mei 2 Uren van Alphen (marathon WSV Zegerplas)
5 HWS 10 jun WSC Reeuwijk
6 HWS 8 jul SC Ter Aar
7 HWS 26 aug SV Drechtstreek
8 HWS 9 sep WSV Leidschendam e.o.
9 HWS 23 sep WSC Aalsmeer
10 HWS 14 okt Finale WSV Zegerplas